Snart utan marsvin

 
I eftermiddag åker jag och lämnar mina 6 flickor...känner mig som världens sämsta matte som inte tar med dom till Uppsala. Men jag ska bo på 16 kvadrat vilket gör det svårt att få plats med dom. Sedan ska man ha plats för hö och spån och även kunna köpa detta någonstans vilket blir svårt utan bil. Så så länge ska Vanilla, Tokfia, Rosmarin och Silvia bo hos Mette. Molly och Irmelin ska Mettes Basse ta bort då Irmelin har äggstockcystor och Molly troligtvis också då hon rasat i vikt på sista tiden. Jag vet att mina fyra flickor kommer få det jättebra hos Mette, det tvivlar jag inte på en sekund! Men det känns så konstigt att snart vara utan marsvin när de varit en del av mitt liv i 7 år. Att inte kunna ställa ut lika mycket dom jag gjort sedan 2009 känns också tråkigt. Man vet aldrig vad som händer, kanske jag framöver hittar en större lägenhet så det funkar att ta med sig grisarna? Tills dess vet jag att de har det bra och jag kan så fort jag är hemma åka och hälsa på dom. 
 
 
 
 
 

RW Ullevi 20 Juli 2013

Jag har ju glömt skriva om hur fantastiskt bra konserten med Robbie Williams på Ullevi var! Mamma och jag åkte till Göteborg på lördagen och hann med både Ikea och stan innan vi gick till Ullevi. 10 minuter innan insläpp ställde vi oss i kö men på något vis lyckades vi ändå få armband som gav oss ståplatser längst fram vid sidan av scenen. Detta gjorde att Robbie Williams var 3 meter ifrån oss!! Allt var så mäktigt, särskilt när 60 000 + i publiken sjöng med i sista låten.


Lite om allt + filmtips!

Varför går det alltid så lång tid mellan varje blogginlägg?? Jo just nu beror det på att jag om ca en vecka ska flytta till Uppsala (!!), det känns just nu mest läskigt och nervöst men det blir nog bra när man väl är på plats. Anledningen till min flytt är att jag har kommit in på agronomprogrammet inriktning landsbygdsutveckling på Sveriges Lantbruksuniversitet. Mer om detta längre fram kan jag tänka mig!
 
Jag tänkte starta denna måndag med ett filmtips, en lite speciell film men sådana gillar vi ju eller hur?!
 
No country for old men
 
En film av bröderna Coen från 2007. En film som vann 4 Oscar (!!) för bland annat bästa film och bästa manliga biroll (Javier Bardem)
 
Jag, mamma, pappa och Emma såg den här filmen i helgen på netflix. Efter att ha sett boken typ överallt och hört om filmen var det definitivt dags att se den. Det är verkligen en sådan där film som man skulle behöva se en gång till för att förstå allt. Själva budskapet hittar man i dialogerna men den är inte långsam för det, snarare tvärtom! Redan från första scenen sitter man som på nålar. 
 
Handlingen är kort och gott att våld och kaos utbryter efter att en jägare (Josh Brolin) snubblar över döda kroppar, knark och 2 miljoner dollar. Han tar med dessa 2 miljoner dollar i en väska som innehåller en spårsändare vilket gör att han får en psykopatisk mördare (Javier Bardem) efter sig. Samtidigt försöker en äldre polis (Tommy Lee Jones) spåra tjuven, mördaren och pengarna. Allt eskilerar (såklart) och filmen slutar på ett mycket oväntat sätt. 

RSS 2.0