15 OKTOBER

Ny vecka och nya tag med skolarbetet! Just nu håller vi på med ett paper i vår introduktionskurs som ska utgå från en bok vid namn Geographies of development, en väldigt intressant bok men så otroligt seg att läsa på engelska med facktermer. I historiakursen jobbar vi i grupper på Uppsala landsarkiv. Vi ska följa exempelvis en gård eller en statarfamilj från Uppsala genom att följa deras liv i födelseböcker, husförhörslängder, bouppteckningar med mera. Nu förstår jag verkligen grejen med släktforskning och varför en del blir helt fast i dessa arkiv, det är ju superintressant! Förutom skolan så har jag blivit riktigt flitig med tränandet! Vi får se hur länge det håller men har än så länge både gått på spinning, medelgympa och gymmet och i morgon kväll blir det core.
 
I helgen hade jag besök utav mamma, pappa och Zorro (har saknat min plutt så mycket!!). Fick hjälp med lite fix här hemma och så var vi en sväng till Ikea för att handla julstjärna och ljus (vill ha advent/jul NU). I lördags kväll var vi på Hamlet på Uppsala Stadsteater som var så himla bra och söndagen ägnades åt skogspromenader.
 
Pyntade min lilla köksbänk//Zorro gubben ♥

 
 
 

Fina dagar med saknad vän

Jag har haft finbesök i helgen av Malin (som förövrigt tycker jag bloggar för dåligt så detta är tillägnat henne!). Vi har tagit igen en massa men också varit pensionärer och halvt sovandes halv elva på kvällen. Ett besök i Stockholm hann vi med och så visade jag runt Malin på Ultuna ( första bilden visar en del av min fina skola) sen har vi bakat i min kassa ugn, rensat kylskåp, gjort ättikskurer och letat bevis på att Livets Ord finns här omkring. En mycket, mycket härlig helg!! Nu ska jag alldeles strax gå till bussen för att åka ut till skolan och skriva på en uppgift och senare i kväll gå till Friskis&Svettis mitt emot skolan för ett träningspass!

RSS 2.0