Ny vecka

Då var det en ny vecka och en väldigt jobbig sådan! Ett svenska tal ska skrivas, historia prov på fredag, naturkunskap ska göras mm..... så uppdateringen blir därefter. Men något att se fram emot är att vi på fredag morgon ska till Saga med alla ettor för att se Troja. Snart är det ju faktiskt påsklov också :)


En bild på Rosmarin får avsluta det här inlägget, så hörs vi när vi hörs ;)



Earth Hour

Sitter just nu i ett mörkt hus (ja här fortsätter Earth Hour hela kvällen såklart!) och kollar
på en av mina absoluta favoritfilmer, National Treasure. Det är verkligen min sorts film.
En massa historia, kan inte bli bättre!

Dagen idag har spenderats i Kalmar med familjen. Pizza buffé och lite shopping blev det.
Mina köp blev en tröja och persilja till marsvinen, ni kan ju gissa att de blev
överlyckliga..över persiljan ;)

Nu ska jag se klart filmen och sedan gå och lägga mig.

REPEAT

Den här går på repeat hemma hos mig. Underbar! 
Nu ska jag övningsköra hem till farmor och leta gamla tidningar till ett tal vi ska ha i skolan ;)

Rävlanda 23/4

Så, då har jag anmält till Rävlanda utställningen. Blev som sagt Ruth och Rosmarin i pet. Tänkte först ta med Molly också men upptäckte att hon hamnar i samma klass som Rosmarin. Efter Rävlanda tror jag inte det blir någon utställning förrän SM i Kalmar i Maj - dit jag längtar otroligt mycket. Ska bli skoj att äntligen komma iväg på ett SM!

SOLSKEN

Idag är jag glad! Vädret är helt underbart och det var för en gångs skulle härligt att gå från skolan in till stan. Mitt paket med vårkläder från H&M ska hämtas på Ica och efter det ska jag baka kladdkaka. Vilken härlig Tisdag eller hur? Att det är engelska redovisning imorgon kan vi glömma ;)

Något som jag måste få gjort idag är att anmäla till Rävlanda utställningen. Det är visserligen
6 dagar kvar men jag vill vara ute i god tid. De som är självklara är Rosmarin och Ruth i Pet
(saknas det där sista silvret för båda) sedan funderar jag på ifall Molly ska få hänga med eller inte.
Och om jag ska ställa Rosmarin i ras..? Ja som ni ser har jag en del att fundera på.


21 MARS

Filmen igår var verkligen jätte bra! De var så himla härliga hela bunten :)
Passade även på att övningsköra dit och hem, på vägen dit hamnade jag bakom en traktor som körde i max 20km/h så tillslut sa mamma "nä nu får du ta och köra om!" så då körde jag om för första gången, men det gick bra. På vägen hem så var det  ju då mörkt och helt plötsligt springer en räv över vägen. Som tur var så var den en bit bort så den hann över. Summan av det hela var att det gick riktigt bra!
Idag var mamma i stan och hämtade upp mig så körde jag sen från Århult och hem. 

Bilden ovanför är en av många som jag var ute och fotade nyss. Inte något särskilt bra solljus men fick till en del bra bilder ändå. Och mitt nyårslöfte var ju att försöka hinna fota mer ;)
Nu ska jag upp till marsvinen och titta till dom sedan ska det tränas på engelska redovisning.

Söndag

Åh vad härligt, ännu en solig dag!! Ska försöka ta och få engelskan gjord medan jag sitter ute. Borde inte vara allt för jobbigt.
I kväll ska jag till O-hamn och möta upp Emma och Julia för att se "Hur många lingon finns det i världen?" verkar vara en riktigt mysig/rolig film! Och så är ju Sverrir Gudnason med ;) 


EASY A

Har precis sett Easy A efter att ha fått en massa tips om den. Jag kan bara hålla med alla om att den var riktigt bra! Inte alls en sådan där typisk "High School" film som man skulle kunna tro.
Rekommenderas! 



HTC Gratia

Nya mobilen kom redan i torsdags, och vi beställde den i onsdags! Snacka om snabb leveranstid. Den är precis så bra som jag hade tänkt mig och nu kan jag lyssna på radio (!) musik (!) och kolla internet (!!) på bussen. Det har inte fungerat så bra med den gamla mobilen ;)


GRÖNT GRÄS


I mitt fönster håller just nu en liten gräs odling på att växa till sig. Tar ju en evighet tills gräset ute går att plocka och ge till marsvinen. Men detta kommer förhoppningsvis att smaka bra och blir säkerligen mycket uppskattat av grisarna! :)

Kom igen...

...nu får väl våren ändå officiellt vara här!? 6+ grader och solsken. Fast det blåser ganska kallt, men det kan vi tänka bort ;)
Ska ta och sätta mig ute i solen strax, tänkte bara skriva lite kort om dagarna som varit.
I söndags var jag, mamma & Emma på bio och såg Svinalängorna, en riktigt bra men hemsk film! Man var inte precis på sitt bästa humör efteråt. Måndag, tisdag och onsdag har bara svischat förbi och varit ganska slappa. Inga läxor/prov (eller jo ett dataprov i morgon och eng engelska redovisning som jag har skrivit lite på hemma, men inget ansträngande precis)
Idag beställdes förresten min nya mobil. Mitt abonnemang går ut nu till sommaren, men om man förlängde det så fick man en ny mobil. Och jag hade ändå tänkt ha kvar abonnemanget så då kan jag lika gärna ta mobilen också ;)

Nu ska jag släppa ut marsvinen på lite golvtid och sedan ska jag gå ut (bara för det har solen gått i moln -_-)



Fel låt vann!

Igår vart det "schlager kväll" hemma hos Sofia, för att kolla på melodifestival finalen så klart ;) Hade en jätte rolig kväll men tyvärr vann ju fel låt! Gissar på att de flesta som röstade på Eric Saade röstade för att det var han. För det kan inte ha varit låten - den var kass! 
Nu ska jag börja den här söndagen med att se ett avsnitt Glee, så får vi se vad jag gör resten utav dagen.


Jag igår. Fråga mig inte vad jag gör med benet..haha

VÅRTECKEN

Okej, innan jag lämnar datorn för att äta kladdkaka måste jag bara visa detta!


Dessa snödroppar fick pryda Rebeckas paket förra helgen. Vårtecken eller vad!?

Pysslande

Just nu står senaste avsnittet av Downton Abbey på paus, då jag har fixat med bilderna till marsvinsrummet. Kan inte säga att jag har gjort allt själv...det var mamma som spikade.. men bra blev det!




Så nu finns alla fem på "the wall of fame" ;)

Smutsgris

Sitter och beställer hem lite bilder på marsvinen. Har köpt ramar att sätta upp dem i inne i marsvinens rum, kommer att bli jätte bra! När jag satt och kollade igenom alla mappar hittade jag bilder tagna på Molly i somras. Vilken liten plutt hon var...och smutsig ♥
Nu är hon mycket större och fyller 1 år om en månad :)



Elsas Värld


Lånade Elsas värld på Biblioteket för någon dag sedan - härligt! Då slipper jag köpa den ;)
Helgen har varit jätte bra!
Konsert, fira Rebecka, övningsköra, skidor, sol & marsvin.
Känns för en gångs skull inte så hemskt att det är söndag kväll, för jag ska krypa upp i soffan och äta tacos och läsa!

Då var VM slut för den här gången

Känns tråkigt så klart, men samtidigt skönt att slippa gå runt i skolan och önska man
vore hemma framför tv:n istället.
Men så bra det gick för Sverige! 5 medaljer!! Bara att gratulera Norge till deras 16...

Charlieissocoollike

Okej i det här inlägget tänkte jag visa en video, men blogg.se vill inte samma sak som jag. Det får bli en tråkig länk istället. Men jag lovar er att ni blir inte besvikna när ni kollar på den! Det är en kille från England vid namn Charlie som gör helt briljanta videos!
Kolla ------> här






VM SILVER!

Tyvärr missade jag att se stafetten då jag satt på bussen hem under tiden. Men jag läste aftonbladets live-rapporter på mobilen så jag missade inte att Sverige tog Silver! Vet inte vad jag ska säga om Northugs målgång...jag har inget särskilt emot honom annars, han ÄR en riktigt bra skidåkare! Men idag blev han lite väl kaxig kan jag tycka. Att bromsa in innan målgång kändes som att det var endast för att håna de andra lagen.
Nu blev det här inlägget väldigt negativt känner jag. Vi får ju inte glömma att Sverige hittills tagit 2 guld, 2 silver och ett brons!

Helg är det nu förövrigt och jag ska strax se Let's Dance ;)

Kort Onsdag

Vilket härligt väder det har varit idag! Jag har varit ute i solen och hoppas på att det resulterar i lite fräknar :)

Idag ställdes lektion efter lektion in och tillsist var den enda eftermiddagslektionen Matte B, men den lyckades vi förhandla bort mot att vi jobbade hemma istället. Så tjugo i tolv kunde jag ta bussen hem! Under vägen klev det på en massa nior från Fröviskolan och Charlotta våran Idrottslärare från högstadiet, det var första gången jag såg henne sedan skolavslutningen! Hjälp vad tiden går fort!
Eftersom jag kom hem redan tjugo över tolv så hann jag se Sverige ta Guld i sprintstafett!
Och göra klart Naturkunskapsprovet - så skönt att ha det gjort!
Nu ska jag och mamma strax ut och övningsköra och sedan blir det Glee.


Lika underbart väder idag som på min födelsedag då bilden togs :)

Konstig måndag

Hej Hej!
Har nyss varit ute och övningskört, körde genom Drageryd upp vid Glahytt och sedan genom Högsby tillbaka hem. Första gången jag körde inne i Högsby, fast jag mötte inte så många bilar ändå...konstigt ;)

Igår var det första skoldagen efter lovet, och man kunde lika gärna stannat hemma! Schemat på måndagar se ut så här:

Svenska A
Samhällskunskap A
Språk (Tyska) steg 3
Lunch
Engelska A
Matte B
Historia A
Ja så kom klassen dit på morgonen och fick då veta att Anna (vår svenska, historia lärare) var sjuk. Alltså ingen svenska eller historia. Så då vart det håltimma och sen stod vi och väntade på Åke (vår samhällskunskaps lärare) i en kvart men han kom inte. Då blev det ännu en håltimma med en massa Naturkunskaps plugg. När det sedan var dags för tyska så var vår lärare sjuk och ersattes av vikare som lät oss gå efter tjugo minuter! Kan ju säga att de flesta hade lust att bara gå hem! Resten av dagen blev normal förutom att vi fick gå hem kvart i tre istället för tio i fyra.

Idag har det varit en helt vanlig tisdag och nu ska jag kolla på Big Brother (förstår inte hur jag kan ha fastnat för det där programmet men jag kan inte sluta kolla!)

RSS 2.0