Krigets unga hjärtan

Har varit hemma några dagar i Småland nu och det är alltid lyxigt! Jag och mamma har sträckkollat på den tyska miniserien Krigets unga hjärtan (Unsere Mütter Unsere Väter)  och jag älskade den! Det handlar om fem vänner som i början av andra världskriget lovar varandra att nästkommande jul ska de alla ses igen i Berlin. De två bröderna Wilhelm och Fridhelm åker ut i krig, Charlotte ger sig iväg som sjuksyster vid fronten, Greta drömmer om att slå igenom som sångerska och Victor som är jude försöker hitta ett sätt att rädda sig själv och sin familj då han känner att det snart kommer hända dem något. Man får följa deras olika historier med förhoppningar om att fira jul i Berlin igen. 
 
 
 
 
 

THE FAULT IN OUR STARS

 
 
Jag läste boken i somras under flytten till Uppsala och jag älskade den verkligen! Nu i sommar kommer den som film och jag vet en som kommer gråta på bion för att den är så sorglig. Jag rekommenderar verkligen alla att läsa  The fault in our stars för det är en fantasisk bok och just nu är två andra av John Greens böcker på väg hem till mig. 

1 februari

Bilden är tagen på V-dala under nationsrundan förrra lördagen :)
 
Då har snart 3 veckor gått sedan jag kom tillbaka till Uppsala. Den nya politikkursen har börjat så det har varit ganska mycket plugg i veckorna. Helgerna har bestått av att hälsa utbytesstudenterna välkomna, vi har åkt pulka och haft nationsrunda bland annat. Sen har jag sett The wolf of wall street på bio tillsammans med Sofia och varit på mitt livs första basketmatch! 3 bra veckor i Uppsala har det varit helt enkelt. Nu börjar vi tagga ordentligt inför OS, eller hur?!! Stina i min klass är lika skidgalen som jag (hon har tränat skidorientering och ska åka halvvasan!) så vi ska peppa OS och ha så många OS-kvällar det bara går. Om två veckor kommer Emma hit på sitt sportlov och hälsar på sedan åker vi tillsammans hem fredagen den 21 februari och jag stannar hemma i nästan en hel vecka! 
Förresten, hur trött var inte jag när jag skrev om skåneresan..? Ystad blev till Visby..får skylla på att Ystad var väldigt likt Visby, hehe. 

RSS 2.0