127 HOURS

En utav de filmer jag fick i julklapp och som jag själv hade valt, var 127 timmar. En sann berättelse om äventyraren Aron Ralston (spelad av James Franco) som får sin arm fastklämd under en sten medan han klättrar ensam i bergen nära Moab i Utah. i 127 timmar sitter han fastklämd och han bestämmer sig för att han ska ta sig därifrån levande, vad som än krävs.

James Franco är fantastisk!
There is no force on earth stronger than the will to live.


TIPS

Jag måste bara tipsa om en serie som jag har blivit smått beroende av!
Pretty Little Liars
Jag började kolla dagen innan julafton och är (pinsamt nog) redan på avsnitt tio...
Efter varje avsnitt - ska. bara. se. ett. till. ;)
Serien följer de fyra tjejerna Aria Montgomery, Spencer Hastings, Hanna Marin och Emily Fields, vars gäng som faller isär efter försvinnandet av deras ledare, Alison DiLaurentis. Ett år senare börjar de få sms från en mystisk figur som använder namnet "A" och som hotar att avslöja deras hemligheter. Först tror de att det är Alison själv, men efter att hon hittats död inser tjejerna att någon annan vet alla deras hemligheter, — inklusive de långt dolda som de trodde endast Alison visste om.

Julklappar

Jag måste ha varit väldigt snäll i år så fina julklappar som jag fick! Elsas hemlighet, 127 timmar, Dexter fjärde säsongen, bakböcker, presentkort, pengar mm. Min familj känner mig väl ;) Av fina Sofia fick jag en Makroner bakbok och tillhörande spritsar så nu ska det bakas!

EN GOD JUL!

God Jul lite sådär i efterskott! Jag hade en underbar julafton med massa mat, Kalle Anka, film, fika, julklappar osv...
Jag fortsätter det här lovet med att ligga i soffan och läsa eller kolla serier ;)

EN DAG KVAR

Imorgon är det julavslutning och sedan jullov! Alla julklappar är köpta och inslagna och imorgon kväll ska vi iväg och träffa en mycket saknad Maja som är hemkommen! :) Alltså är det ett par härliga dagar som väntar innan julafton på lördag. Notera hur många ord jag fick med som innehåller ordet jul ;)

SILVIA & ROSMARIN

Nu är det alldeles för länge sedan marsvinen fick ta plats i den här bloggen! 
Var uppe i marsvins rummet förut för att bestämma vilka som följer med till Bäckebo i januari. Det blir inte så överraskande Silvia och Rosmarin i pet och KM pet ;) Silvia har fått en riktig tegelsten till kropp och växer så det knakar! Trots otroligt dåligt ljus kunde jag inte låta bli att fota dem.

Silvia, 6 månader 6 januari

 

Rosmarin, 17 månader 9 januari. Rosmarin växer inte så mycket mer på längden men däremot...

..på bredden ;)


1 vecka, 3 veckor

En vecka till julafton, tre veckor till jag fyller år! 
Med det sagt så..idag har jag varit hos farmor och hjälpt henne inför hennes födelsedagskalas imorgon. Söta farmor.
Eftermiddagen spenderades i soffan framför Inglorious Basterds - en av mina absoluta favorit filmer! Den är genial och jag kan inte hylla den nog! Här kan ni läsa vad jag tidigare sagt om den. Resten utav kvällen fortsätter i samma anda. Igår gick jag och Malin en lång promenad och imorgon kväll blir det träning, så jag förtjänar en kväll som denna ;)
Älskade photo booth bilder från någon gång i somras, såå passande till det här inlägget, haha!

Charles Dickens - Great Expectations

Söndagar är verkligen en sådan där "checka av måste göra listan" dag. Nu börjar det närma sig slutet på den listan och jag ska ta igen de två senaste avsnitten av julkalendern. Men först tänkte jag tipsa om en ny serie som har premiär 27 December i BBC One (när vi ändå är inne på temat kostymdraman, hänvisar till inlägget nedan). Great Expectations heter den - som är en nyproduktion av Dickens saga Lysande utsikter (Great Expectations)
Trailern är så sjukt snygg att jag får rysningar!

TREDJE ADVENT

Mindre än två veckor kvar till julafton, hur kan tiden gå så fort!? Den här helgen har även den sprungit iväg. I fredags kom Sofia, Rebecka och Malin hit på lite Idol mys. Fast det blev inte så mycket idol tittande, vi spelade "med vilda gester" istället ;) Igår var jag, mamma och pappa hos farmor och satte upp hennes julgran, sedan hem och titta på skidor, äta, se nobelfesten osv.. Idag har jag än så länge bara hunnit dela reklam men det finns massa som ska göras; plugga psykologi, se sprint, göra körkortsteori och slå in julklappar. 
Tänkte avsluta det här inlägget med ett tv-serie tips! ;)
Anno 1790 hade jag dömt ut efter att bara sett reklamen på tv, "en svensk serie kan väl inte vara bra?". Oj så fel jag hade! Sitter och plöjer avsnitt efter avsnitt på svtplay och det blir bara bättre och bättre! Om ni tänkte samma sak som jag, tänk om och se den! 

 

 

 

 


DECEMBER

Nu är jag tillbaka! December har det hunnit bli men bara pyttelite snö (i princip ingen) 
Har äntligen börjat fixa julklappar - väldigt sent för att vara mig. Blev en dag i Kalmar igår (kinamat!!) hittade förutom julklappar lite åt mig själv , världens finaste klänning och en stickad tröja. Julkänslan börjar sakta infinna sig men efter lucia borde den helt och hållet vara där! 

RSS 2.0