1D DAY

 
 
Det är väldigt svårt att plugga inför provet i morgon när man har sådär 2 timmar kvar att se av 1D DAY och när klippet ovan nu finns att se om och om igen på youtube...

Hälsingland

Från i måndags till i fredags var jag och min klass på studieresa till Hälsingland. Vi läser just nu en kurs som heter Lokala perspektiv och det var med den kursen vi reste. Under veckan gjorde vi väldigt många studiebesök hos lokala företag, projekt och eldsjälar i Ovanåkers kommun. 
 
Bodde gjorde vi på ett vandrahem (som vi hade helt för oss själva) i Edsbyn. Där lagade vi mat på kvällarna, försökte plugga till ett prov, spelade spel och pingis och dansade i köket.
 
Vi besökte lite olika Hälsingegårdar som är så himla fina, jag ville bo i varenda en!
 
Tur hade vi med vädret som var så här fint alla dagar utom första. 
 
Ett besök hos en liten getgård med ostproduktion. De hade också två söta fjällkor, bordercollies och katter!
 
Under veckan jobbade vi också med grupparbeten där vi skulle intervjua lokala företag, föreningar och liknande. Min grupp åkte sista dagen till en gård i Edsbyn och pratade med dessa två bönder, som var lite blyga och tillbakadragna men ställde upp på bild!
 

Här bor jag

Här bor jag på 16 kvm, en liten lägenhetsdel i en vanlig villa som är från början av 1900-talet. På dessa 16 kvm finns en hall, en rätt stor garderob (med plats för allt från mina kläder, en liten frys, allmän förvaring och sopsortering), ett rum och ett badrum med dusch. Jag trivs bra i min lilla lägenhet!
 
Den nedersta bilden fick illustrera min pluggplats, köksbordet.
 

Smålandstripp och svamptripp

Har sedan sist inte bara varit i Uppsala utan faktiskt haft en veckas "höstlov" hemma i småland! Det är när man kommer hem man faktiskt inser hur fint och mysigt Högsby är och vad man saknar det. Härligt att också krama katterna, Zorro och marsvinen igen såklart! Det blev också födelsedagskalas hemma hos Malin, en tur till Ullared och på fredagseftermiddagen åkte vi en sväng till höstmarknaden på Astrid Lindgrens värld. Fick då se Malin in action på Saltkråkan, vilket var väldigt skoj! Snart två veckor sedan jag kom tillbaka hit till Uppsala och nästa vecka ger jag mig av på resande fot igen. Vi ska nämligen på klassresa till Hälsingland! Under 5 dagar ska vi göra mängder med studiebesök hos lokala företagare, organisationer, föreningar och "eldsjälar" på landsbygden. Vi ska under veckan också göra ett grupparbete som sedan ska redovisas när vi kommer tillbaka. Hela klassen ska bo på vandrarhem och det ska bli väldigt roligt! Så det var en liten update på vad som händer just nu. Min tanke var egentligen bara att skriva lite kort om vår svamputflykt vi gjorde idag på vår självstudiedag. Jag, Sanna, Emma, Louise och Emmy begav oss ut i skogarna utanför Uppsala för att leta svamp och såklart fika. 
 
Sanna i högsta beredskap med sin kikare! Hade en jättemysig dag i skogen, dock lite blött och kallt men så är det ju också november nu. Och ja, vi hittade väldigt mycket svamp!

RSS 2.0