En flyttar in...

Okej nu kan jag väl berätta vad det är jag har på gång :-)
Det ska nämligen flytta hit en liten (eller ja hon är ganska stor för sin ålder ;) self saffron hona! Hon heter Luneas Rosmarin och kommer ifrån Sophie som har Luneas marsvinsuppfödning. Antingen flyttar hon till mig i samband med Valbo eller Kallhäll utställningen, vilket det blir är ännu inte bestämt. Henne ska jag ställa i pet class framöver är det tänkt, men framförallt blir hon en mysgris :)
Ikväll är det dags för aerobic igen, och denna gång ska vi bli filmade.... hehe får se hur det kommer att gå, då jag inte är den bästa på att komma ihåg ^^

Kalmar 25/9

Dagen började med "sovmorgon", behövde inte gå upp förens vid 6! Och det är sent om man jämför med kl 3 vid NM.
Vid 7 kom Gina och hennes kompis och vi packade in alla transporter i vår bil, och åkte sedan iväg mot Kalmar.
Framme vid Skälby loge så blev det incheckning och sen en massa väntan... det var så otroligt kallt på logen på morgonen men under dagen blev det varmare.
Inte förens runt halv elva började den domaren jag skulle ställa för att dömma. Men under tiden jag väntade så gick jag runt och kollade på alla söta kaniner (det var kanin utställning samtidigt). Fanns även en väldigt jobbig tupp och några hönor på plats ;)
När jag väl började ställa mina djur så gick tiden fram till lunch otroligt fort!
Efter lunch fortsatte bedömingarna och sen var det dags för final! Inget av mina djur kom upp till final men 2 av Ginas marsvin gjorde det :) så jag hjälpte till att hålla koll på busiga lakeland honan Yena.
Men mina resultat var inte dåliga för det! Då Irmelin gick och blev Bästa Klippta Långhår 2! :D Trodde inte det, då de andra tre långhåren var riktigt fina.
Under dagen blev jag även förälskad i en Self Pe golden hona som var till salu, men jag höll mig därifrån så det inte skulle ske något oväntat ;)
Jag har faktiskt en liiiten sak på gång, men säger inget ännu ^^
Dagen slutade med städning och bärande av en massa bord (jag har allvarligt talat träningsvärk i mina handleder!) och sen ett litet lokalavdelningsmöte, då vi pratade om SM som Östra/Västra ska ha hand om i Maj nästa år. Som tur är så hålls det i Kalmar, alltså inte så långt att åka :)
Nej nu ska jag försöka slita mig ifrån datorn och göra något vettigt... som... ja jag vet faktiskt inte då jag inte har några läxor att göra yeah!! :D

Platt hår

Jag har klippt mig idag! Eller ja om det nu räknas att bara klippa topparna ;) fick iallafall håret plattat, vilket kanske syns lite på bilden.
Imorgon är det utställning i Kalmar :-) känns som det nyss var NM! Så i 2 timmar har jag badat och fixat med 3 av marsvinen, så nu skiner dom som små....solar ^^
Hörs!

Jag gillar mina nya skor!

Idag kom mina höstskor ifrån Nelly.com hem :-)
Jag är jätte nöjd! Kommer bli perfekt nu till hösten, och så slipper jag använda mina converse hela tiden ;)
Så tummen upp för dom!

En härlig söndag

Såg precis att 7 st hade kollat in min blogg idag, hehe det är inte ofta som det är så många ^^
Söndagar brukar aldrig vara särskilt roliga men idag har det faktiskt känts som en bra dag :) Kan bero på att vi har schemafritt på tisdag. Ska försöka göra så många inlämningsuppgifter som jag bara kan imorgon kväll, så att tisdag blir ledig!
Idag har jag städat marsvinens bur, varit iväg till Lillsjödal och plockat en hel hink (!) med gräs till marsvinen, varit iväg till hundklubben och medans pappa spikade upp några bräder så tränade jag och Zorro. Och nu ska jag krypa upp i soffan med min Frida tidning som jag köpte igår men glömde att läsa ^^
kan berott på att tre underbara vänner kom hit för en massa prat och film. Mysigt!
Hörs en annan dag!

Så var NM

Har ju helt glömt att berätta för er om hur NM va!
Ja det vart som sagt till att gå upp tidigt, 03.00 ringde klockan och en halvtimma senare satt jag i bilen på väg till Oskarshamn. Väl där packade vi in allt i Ginas sambos bil och sen bar det av mot Eskilstuna :) På vägen upp lämnade vi av ett marsvin hos en tjej (tyckte synd om henne som var tvungen att gå upp vid 05 på att ta emot marsvin, men jag gissar på att hon var glad) väl framme i Eskilstuna och Vilsta så var det incheckning och sen skulle marsvinen in i deras utställningsburar. Tror ni inte att både jag och Gina fick våra grisar på helt skilda ställen, så det blev till att springa en hel del under dagen ;)
(Detta är alltså utställningsburarna som djuren sitter i under dagarna)
Ja och sen började bedömningarna, det var väldigt stressigt då jag skulle ställa för 3-4 olika domare och i 6 olika klasser (jag ställde Ginas ena skinny hane åt henne, som för övrigt blev UNM Bisjr 3!) men det gick tillslut att hålla koll på allt :-)
(massa marsvins folk :-), förlåt för suddiga bilder, lånade Emmas kamera då jag inte orkade dra med min)
(en liten (!) del av priserna)
(Yeah de Nordiska Länderna!)
För mina djur gick det hyffsat, har inte de exakta placeringarna så här direkt i huvudet, men så här gick det ungefär
Irmelin 5/5 UNM Pet
Molly 1/4 UNM Pet - oplacerad i finalen 8/8 Pet
Ruth 4/13 Pet 3/4 UNM Pet
Kom hem vid halv tolv på natten och var då hyffsat trött ;) Men det var en helt underbart rolig dag, men jag hade nog inte orkat vara där hela helgen och ställt på söndagen också (fast jag har ju ändå inga marsvin att ställa i ras, så det gör inget)
Nu ska jag släppa in marsvinen och sen blir det Idol! :D

Debatt

Oj nu var det länge sen.
Idag har vi haft debatt i skolan (Y) jag var miljöminister i Centerpartiet ;) alla var lite nervösa innan men det gick bra! Men det hände en liten läskig sak.... en kille i vår klass svimmade mitt under sitt tal.... som tur var så gick allt bra med honom. Under sista debatten på sista lektionen så spårade allt ur ^^ det var Moderater som pratade för sådant som de inte ens höll med om egentligen och de vart allmänt kaos.
Om en timma ska jag iväg på Step Up, var inte iväg på det förra veckan pga av min förkylning, så det ska bli kul att komma iväg nu :-)

Dagen innan

Imorgon blir det att gå upp super tidigt! 04.15 ska jag vara i O-hamn för att möta Gina och sen åker vi mot Eskilstuna och NM. Måste alltså gå upp senast 03.15. Aja det gör mig inget för det ska bli så sjukt kul att komma iväg på utställning och få träffa alla härliga marsvins-människor (haha vilket ord ;) igen :-)
Jag hann med 11.40 bussen idag eftersom vi har haft Estetisk Verksamhet och vi endast hade introduktion. Vilket gjorde att jag har hunnit med en massa saker. Bla skrivit på mitt debatt tal, tagit ut pengar, packat marsvins prylar, badat marsvin, klippt klor, fönat Irmelins päls och lite annat.
Nu ska vi strax äta kycklingsallad, och sen måste jag börja kolla över vad jag ska ha med mig imorgon förutom marsvins prylar ;)
Hörs!

Onsdag

Är hemma ifrån skolan idag, huvudet är alldeles för tungt av förkylningen för att jag ska orka med en lång skoldag till 15.50. Blir en massa vila idag för imorgon ska jag då vara bättre! Ska ju på bio med mamma på kvällen för att se " I rymden finns inga känslor" :-) Nu ska jag ta mig nåt att äta och sen blir det väl några avsnitt Greek.
(Förresten är det något konstigt med blogg.se, då det inte blir några mellanrum när jag delar in texten.)

Förkyld

Usch jag har blivit förkyld! :/ men jag är då inte den enda, känns som att hela klassen var lite off idag, snörvlade, hostade och var ovanligt tysta ;) Har iallafall tagit en varm dusch och förkylningstabletter så förhoppningsvis blir det inte värre. Nu ska jag krypa ner i i soffan och se på tv. Hörs!

6/9-10

(Jag gillar min nya klocka!!)
Hej Måndag morgon!
Första lektionen (matte yeah!) är inställd idag så vi börjar inte förens vid halv tio, vilket betyder att jag kan ta bussen som går vid 08.20 :-)
Slutar gör vi vid 11.50 ;) Ska se om jag hinner med tolv bussen men då får jag nog springa!

Lördag

Ikväll var det tänkt att jag skulle åkt till Rebecka ett tag och sett på film tillsammans med henne och Sofia, men båda två har blivit förkylda :/ Så nu vet jag inte vad jag ska hitta på idag. Har redan hunnit med att ha marsvinen ute, badad Zorro, varit i skogen och varit hemma hos farmor på fika.
Nyss fick jag bekräftelsen till NM som är om en vecka! Jag längtar så otroligt mycket! :-) Det blir en dyr resa men det är värt det. Sen 25 September blir det utställning i Kalmar och 13 November i Bäckebo :)
Det är de utställningar som jag har bestämt för att åka på än så länge ;)
Funderar på att kanske åka till Ica och hyra en film tills ikväll, men vi får se hur de blir.

Känner mig glad

Ligger just nu under mitt varma täcke i min varma säng och känner mig allmänt lycklig! :-) Jag gillar faktiskt det här med hösten!

SP10!

Har haft en sån underbar dag tillsammans med alla Sp 10 människor! :-) Vi hade olika tävlingar bla stövelkastning (gick inte särskilt bra för mitt lag, minus 21 elr 19 poäng) musik quiz, "promenad på tid", komma ihåg saker, komma på ordet mm. Vårat lag nr 4 fick tyvärr inget pris fastän vi var grymma på att komma på ord! ;) Om ni vill se bilder så kommer det säkert upp på Oscars hemsida. Nu ska jag äta paj! Kram

Onsdag

Idag kom jag inte hem förens vid fem! Jag ska väl inte klaga då vi bara går till 15.50 en dag i veckan medans andra program slutar vid den tiden varje dag. (Mohaha, nej så elak jag är ;) Åt iallafall direkt när jag kom hem, tränade på tyska glosor, var inne hos marsvinen och fixade med dom ett tag, var ute i trädgården med Zorro och tränade lite och sedan hamnade jag här vid datorn. Men ska strax gå in till tv:n och umgås lite med resten av familjen. Skriver mer en annan dag, HÖRS!

RSS 2.0