Måndag

Hej Hej! :-) Kom hem för ungefär en halvtimma sedan och har sen dess bara hunnit att äta, som tur är har vi inte mycket läxor den här veckan (mer än tyska som jag hann läsa medan jag väntade på bussen i Berga ;) så jag har tid till en massa annat som måste göras. Inte för att jag kommer på något just nu och det är ju skönt. Nu ska jag upp till marsvinen och se vad dom har för sig. Hörs en annan dag!
P.S Förlåt för Photo booth bilden, men jag hade ingen annan ;)

Söndag

Detta är alltså min lilla bäbis (haha ^^) bilden ger inte rättvisa då min kamera inte är sig själv riktigt ;) Det tog mig lång tid att komma på hur jag skulle ladda upp en bild här eftersom jag inte kunde hitta den :P Men annars så börjar jag förstå mig på det mesta och sitter och säger hela tiden "åh vad cooolt!"

Här är den!


Detta är alltså min nya dator (eller ja inte exakt min då det är för dåligt ljus i mitt rum för att bli bra bilder) en vit MacBook! Det är såklart väldigt ovant när man annars är van vid PC men det ska nog gå att lära om sig ;) Jag är väldigt fascinerad över hur mycket det finns att upptäcka och hur snabbt det går! Satt och lekte lite i Photo Booth förut men de bilderna ska jag nog inte visa här haha ^^
Näe nu ska jag fortsätta med att installera lite program som jag måste ha och fortsätta upptäcka Mac världen ;)

Nu var det ett tag sedan...

men har inte hunnit skriva något nu när skolan dragit igång. Ja som sagt har jag nu börjat på gymnasiet vilket känns ganska konstigt :P Min nya klass är i alla fall SP10B. Det är så mycket nytt nu i början så jag vet inte vad jag ska skriva, men skolan är stor och schemat väldigt bra (slutar vid 13.00 måndagar och fredagar!)
Idag har jag varit i Kalmar med mamma för att kolla om en bokhylla på IKEA och en bärbar dator, hittade båda två + en tröja på Bikbok. Är ruskigt nöjd över mina köp! Och som ni kanske kan gissa så sitter jag just nu vid min dator :-) Det är riktigt stort för mig att ha en egen dator då jag innan har delat en gammal bärbar dator tillsammans med mamma och den stänger av sig när den själv vill :P  Ikväll ska jag kolla på Bröllopsfotografen som dom visar på fyran, såg den på bio i vintras men det ska bli kul att se den igen.
Ett inlägg om datorn kommer strax :-)

PUSS

Har precis sett klart avsnitt 10 säsong 3 av True Blood och det ska bli spännande att se hur säsongen slutar, bara 2 avsnitt kvar nu.
Nu till filmen jag var och såg igår :-) Först måste jag bara säga att det var väldigt lite folk på bion, runt 20 pers ;)
Jag tycker den var riktigt bra, eller ja jag älskade den! Gustaf Skargårds karaktär var riktigt härlig, max 5 repliker i hela filmen men ändå den jag gillade bäst ;) Och innan filmen började så visade de några trailar, bla Himlen är oskyldigt blå, blev ju inte mindre sugen på att se den kan jag ju säga.


Snart är det slut

Yeah idag ska jag på bio med Bea och mamma för att se PUSS :-) Kommer bli riktigt skoj!
Nu är det bara 2 dagar kvar på sommarlovet, hur kan 2 månader gå så fort!? På tisdag blir jag yngst igen ^^
Samhäll-Samhäll på Oscarsgymnasiet, kommer nog bli riktigt bra! :-) Nää nu måste jag resa mig från datorn och göra något vettigt, som att städa marsvinsburen tex.


RUBRIK

Lyssnar just nu på Nick Jonas, älskade hans musik i vintras och såg Camp Rock säkert 5 gånger, och nu när jag hör honom igen så kommer jag ihåg allt jag gillade med hans musik (och hans röst!) får faktiskt lite gåshud när jag lyssnar ;) Har bokat in mig hos Sofia 17 September för att se Camp Rock 2 - The final Jam :-) för vi har inte Disney Channel haha ^^
Nog pratat om honom, idag måste jag förbi Biblioteket och be att få rätt film. De hade lagt i Jane Austens Emma i fodralet till Darling, blev ganska förvånad igår när jag skulle sätta mig för att se Darling.
Förhoppningvis hinner jag och mamma också åka till O-hamn, ska köpa lite tyg på Jysk till marsvinens utställningsplattor och sen har jag en 50kr rabatt check på JC som snart går ut.



Torsdag

Idag har jag:

• Varit på Biblioteket och lånat två filmer + en tidning (Darling, Ondskan, Cinema)
• Läst boken Dead and Gone av Charlaine Harris
• Sett filmen Dear John
• Planerat ett biobesök
• Ätit fiskgratäng, som jag varit sugen på i minst en månad ;)
• Varit med mamma och Zorro i skogen
• Plockat en massa gräs och klöver åt mat-svinen så jag slipper få sura miner från Ruth " neeej inte Vitkål idag igen" 

Ja det var ungefär det jag gjort idag, intressant va ;-)

Avslutar med en bild på Morris



 

BIO HÖST

Just nu är det 3 filmer som jag bara måste se i höst på bio, först är det ju då "PUSS" som jag förhoppningsvis ska se snart ;-), sen tack vare Ellen så finns även "I rymden finns inga känslor" på min lista och den tredje filmen är "Himlen är oskyldigt blå" jag läste om den i en tidning (Cinema) för ett tag sedan men såg inte trailern förens igår och den var inte som jag förväntade mig, den var mycket bättre! Härligt att alla 3 är svenska filmer också :)

Här har ni trailern till "Himlen är oskyldigt blå"


Foto



Två utav många bilder från igår :-)

Söta du


foto: Jag

Tv-serier


(Bild från Stockholm, Mjukglass yeah!)

Bilderna ifrån Stockholm kommer då och då istället för ett enda inlägg, var hos Sofia igår och vi var ute och fotade så där har jag också en del bilder att visa.

Jag har förresten börjat följa ännu en Tv-serie (suck, ja jag och mina tv-serier) Greek heter den, jag har sett några avsnitt då och då när den gått på tv men har inte fastnat för den. Men förra veckan började jag kolla första säsongen och nu är jag fast! Cappie är helt klart favoritkaraktären! ^^
Just det, har även börjat kolla på Mad Men säsong 1 men har bara sett till 7:e avsnittet så kan inte riktigt uttala mig om jag gillar den eller inte. Den är iallafall annorlunda kan jag ju säga ;) Nä en regnig dag som denna får man faktiskt sitta inne och se på film/serier. Har ju lovat ett inlägg med film tips och det kommer, jag lovar :-)

Nu: Generation Kill, Alexander Skarsgård ♥

Marsvinsprat

Just nu sitter jag och chattar med Gina på msn, hon samåkte med oss till utställningen som var i Linköping i Juni, så nu ska jag åka med henne till Nordiska Mästerskapen i Eskilstuna 11 September. Så idag har jag anmält och skickat in betalningen. Och dessa följer med:

Tindragårdens Peebles - UNM-Pet
Bäckebo´s Rom Russin - UNM-Pet, Pet
Bäckebo´s I´m in Love - UNM-Pet, Pet

Ska bli riktigt skoj att komma iväg på en så stor utställning, det kommer även finnas "försäljare" av olika marsvinsprylar så jag hoppas på att hitta en särskild marvinsskylt :) Det kommer absolut finnas en hel del fina marsvin till salu, kommer bli svårt att inte ta med någon hem ;)

Igår anmälde jag även till Kalmar utställningen 25 September (blir en massa farande i September känner jag;)

Bäckebo´s Rom Russin - Pet
Bäckebo´s I´m in Love - Pet
Tindragårdens Peebles - Pet, Klippt Långhår

Borta bra men hemma bäst

Ja det stämmer faktiskt, det är härligt att vara borta ett par dagar men det va rätt skönt att komma hem :-) Har kommit hem med två tröjor, ett par jeans och två böcker, bild kommer kanske någon dag, vann även 4kg godis från Malaco på Gröna Lund, börjar ju nästan bli en tradition ;)
Idag har jag bara läst ut en bok och haft ute marsvinen ett tag. Kommer ett inlägg sen med bilder ifrån Stockholm, nu avslutar jag detta inlägg med en video på Oskar Linnros med låten från och med du (gick på repeat ungefär hela tågresan) älskar början på låten där han spelar piano, önskar att det fanns en version med bara Oskar Linnros, hans härliga röst och ett piano ;)


Who says

Jag är proppmätt!! Har nyss (elr ja, innan jag duschade) ätit en massa räkor och vitlöksbröd tills jag trodde att jag skulle spricka men gott var det :-)
Gårdagen/kvällen vart riktigt skoj :),  inte jätte bra artister men det dög, stämningen är ju nästan det bästa. Idag har jag varit hos farmor och fikat innan dess var jag med mamma till Ica och Konsum för att hyra film (Valentine´s Day) och handla grönsaker åt marsvinen. Resten av dagen har jag ätit och läst ;)
Imorgon måste jag skriva lista åt pappa på vad marsvinen ska ha att äta och så måste jag börja packa, för på Måndag blir det Stockholm, kommer hem på Torsdag :)

TORSDAG

Medans jag väntar på att mamma kan skjutsa mig till Biblioteket så kollade jag lite på Sf.se hemsida, för att se så att de ska visa filmen PUSS och de ska de som tur är göra :-) Den har premiär 20 Augusti och jag är riktigt sugen på att gå på den, måste bara hitta någon som har lust att hänga med ;) Här har ni trailern iallafall



Halv ett ska vi hämta Rebecka för att sedan åka till Kalmar och Rix Fm, vet inte om jag orkar dra med kameran, men om jag gör det så kommer det säkert upp lite bilder här sedan.

Remember Me



Har precis sett klart filmen Remember Me, och vilken film!! Komisk, Sorglig & Romantisk är ord som kan beskriva den. Så sorglig i slutet att jag grät och det brukar jag inte göra till många filmer. Om ni får chans att se den gör det!
Tänkte skriva ett inlägg med några av mina favoritfilmer, blir mycket film och musik just nu i bloggen känner jag men det är något jag tycker är kul att skriva om. Och ja ni behöver ju inte läsa om ni inte vill ;)

Onsdag



Kom för ett tag sedan hem ifrån Rebecka där jag varit sen någon gång på förmiddagen :)
Imorgon blir det kalmar och Rix Fm med Sofia och Rebecka, kommer bli riktigt skoj! :)
Nej nu måste jag gå mamma ropar att maten är klar ;)
(Världens kortaste inlägg, jag vet)

Jag är inget särskilt fan av Twilight..

Men den här videon är ju lite kul ;)



Och den här videon får man ju inte missa, en parody av Lady Gagas Bad Romance

En regnig dag som denna...

Ja vad passar bättre då om inte ett boktips ;)

Jag älskar att läsa böcker...på svenska, har försökt att läsa en bok av Agatha Christie men den var alldeles för svårt skriven, med engelsk dialekt och allt. Så när jag då började leta efter serien om Sookie Stackhouse av Charlaine Harris (som True Blood löst är baserad på) så letade jag först och främst efter de på svenska. Jag läste en massa recensioner om att de var dåligt översatta och med särskrivningar, alltså inget man vill läsa.
Och så en dag när jag var på Biblioteket för att kolla om lite andra böcker så hittade jag 3 böcker ur serien om Sookie Stackhouse på engelska, visserligen var det bok 4, 5 & 6 men eftersom jag sett serien så lånade jag fjärde boken (som förresten pryds av en riktigt snygg bild på Alexander Skarsgård "Eric")  och så bra den var! Inte svår alls att läsa och lätt att förstå utan att läst de tidigare böckerna. Läste ut den på 2 dagar ^^ Ja sen var jag självklart tvungen att fortsätta med femte och sjätte boken. Och nu väntar jag på svar ifrån biblioteket om att de tagit hem resten utav serien :) Längtar till tionde boken då jag läst att det i den äntligen blivit Sookie & Eric!

Boken på bilden är den sjätte i serien.

Jag tror nog att det blir fler boktips (även filmtips, det är ju så roligt att skriva om! ;) framöver, måste bara rota lite bland alla mina böcker/filmer :-)



Min dag & älskade Grease

Lyssnar just nu på Spotify -----> HÄR (Tack True Blood för en massa bra musik) Idag har Sofia varit här ett par timmar, blev en massa prat om vad som hänt sedan vi senast sågs :) Efter det så lagade jag lite mat och en choklad sockerkaka (Mums!) och nu ska jag snart äta igen ^^

Jag har haft en låt på hjärnan hela dagen och det är Grease fel :P Jag och mamma fick sådan lust att se Grease i Lördags så det gjorde vi, och då var det klart att vi skulle se Grease 2 så den blev det igår ;) Därför blir bilderna i detta inlägg tillägnande den underbara musikalen GREASE!

Grease

Grease 2 (Bilder från Google)

Och ja ikväll har jag lust att se Dirty Dancing ;)



RSS 2.0