Första höstdagen

 
Idag är det verkligen den första höstdagen för i år. Blåsigt, kallt och regnigt! Desto finare väder var det igår då jag efter en långpromenad bakade äppelpaj, för att riktigt carpa hösten! Idag har det varit föreläsning om ekologisk animalieproduktion och när den var slut gick jag och Sofia till Friskis&Svettis och gymmade för första gången sedan i våras. Har sedan jag kom hem inte hunnit så mycket annat än att städa marsvinsburen och diska men tänkte väl ta tag i veckans litteratur så jag blir klar med den. I morgon kväll kommer Emma och Wille hit och stannar till fredag då vi alla tre åker hem och jag stannar i Småland över helgen. 
 
 
 
 

En lördag i september

Den här helgen har jag bestämt ska vara lugn och utan några vidare planer. Förra lördagen gick jag på småttingmiddagen trots feber kvällen innan. Att då mitt i natten i klänning stå vid Fyris medan småttingarna badade var inte det bästa valet då jag låg däckad i förkylning hela söndagen och måndagen. Men jag ångrar inte att jag gick på själva middagen då vi hade det väldigt trevligt och att som äldre student bli uppvaktad med gåvor av de yngre är inte fel ;). Starten på min lugna helg innebar godis och soffhäng framför Idol som jag är väldigt peppad på i år! Ludvig är min absoluta favorit. Dock gjorde han ett lite svagt framträdande igår men hans audition gav mig gåshud! Efter en lång frukost framför Nyhetsmorgon (eh, ja jag är som en pensionär ♥) i morse så bestämde jag mig för att ta en tur till Gränby Centrum och kika i lite affärer, vilket resulterade i en ganska uppdaterad höstgarderob. Det är fasen underskattat att shoppa ensam! Hemma igen så pluggade jag lite och sedan fortsatte jag att läsa Nyckeln som är tredje delen i Engelfors trilogin. Och just nu kikar jag på en mängd med trailers och försöker välja vad för film jag ska se ikväll. 
  
 
För två veckor sedan var jag och Sofia på bio och såg en film med Daniel Radcliffe (What if) och innan visades en trailer till filmen "Love, Rosie" som jag älskade! Den verkar så mysig och fin, väldigt lik "One day". Dock kommer den inte på bio förrän i februari så denna kan det inte bli ikväll men gärna någon annan film med brittiska skådespelare..

Min sommar 2014

Ett inlägg för att sammanfatta min sommar som visserligen mest innehöll jobb och planlösa dagar men också detta:
- One Direction och 5SOS konsert i Stockholm.
- Två besök på Liseberg, en gång med mamma och Emma och en gång med Hedda, Sofia och Malin.
- Gotlandsresa med Malin.
- En helg hos Sofia i Trollhättan.
- Middagar på Harrys.
- Kvällar vid Skiren.
- Ett antal besök på fiket i Berga.
- Harry Potter utställningen i Norrköping med Uppsala-Sofia.
- Kantarellplockning i Lillsjödalskogarna.
- Loppis - och auktionsbesök.
- Upptäckten av ett nytt badställe.
- Sommaren "slutade" med en riktig tjejhelg i Sthlm då jag, mamma, Malin och Anna deltog i Tjejmilen.
Så himla bra helg som avrundade sommaren på bästa sätt ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OUTLANDER

Mm jag vill också ha en rödlockig skotte...
 
Småttingveckorna är slut och höstterminen har rullat igång på riktigt! Just nu läser vi två kurser, lantbrukets animalieproduktion (älskar verkligen den kursen) och sociologiska och kulturella perspektiv. Mitt i allt plugg måste man ju faktiskt ha lite roligt också så jag och fyra till i min klass har börjat en kurs i västafrikansk dans varje torsdag kväll på Uppsala Danscenter. Det är så himla roligt och man går därifrån med en massa ny energi. Det var lite om livet just nu men anledningen till detta inlägg är att jag har fastnat i en ny tv-serie tack vare Karin i min klass. Kände att det var dags att kära ner sig i en mysig höstserie då det ärligt talat var allt för länge sedan. Fick då tipsat om Outlander, en serie om en kvinna från 1940-talet som på ett magiskt (ehm ja vad annars) sätt åker tillbaka i tiden till 1700-talets Skottland där det sedan händer en massa grejer och hon träffar såklart den snygga skotten Jamie! Det låter lite konstigt men jag lovar den här serien är bra! Baserad på en bokserie som jag någon gång ska läsa tänkte jag men det får nog blir till nästa sommar. 
 

RSS 2.0