Oktoberbesök

Förra helgen var Sofia som sagt här på besök! :) Det var en så mysig helg då vi bland annat kollade runt i Uppsala och ute vid min skola, hade Idolkväll och åt allt gott som vi var sugna på, lyckades laga mat, tittade igenom en massa gamla bilder och skrivna berättelser --> blev nostalgiska! 
 

Stekta gröna tomater

Här kommer ett litet tips på en film, nämligen "Stekta gröna tomater" som jag såg nu i helgen. Den är ifrån 1991 och utspelar sig i två olika årtionden. Handlingen är kort och gott att hemmafrun Evelyn blir vän med en gammal kvinna på ett äldrebeonde som berättar historien om Whistle Stop Café och den unga kvinnan Idge som levde i Alabama under 1920-talet. Jag tyckte väldigt mycket om den här filmen. Den är mysig och får en både att skratta och gråta. Gillar också att den har fyra starka kvinnor i huvudrollerna! 

Klippt

Nu är det oktober och tiden går så fort! Veckorna känns kortare än någonsin och snart sitter jag väl här och skriver God Jul. Sedan jag skrev något senast så har Emma varit här på besök tillsammans med Wille (detta med boende på campus tar längre tid än vad det någonsin har gjort, men snart kan Wille flytta hit upp förhoppningsvis) och vi tog Wille till en hundfrisör så han blev av med all den långa pälsen. Det var knappt så att vi kände igen honom efteråt, haha. På fredagen samma vecka efter mitt seminarium styrde vi bilen hemåt småland där helgen bjöd på lek på lekplatsen tillsammans med vår 2 år gamla granne Emmy, loppis i Kalmar, hundpromenader och drop-in klipp hos min frisör på måndagen. Jag klippte håret kort igen! I lördags  så åkte jag, Emmy och Sofia på en liten roadtripp till Sigtuna vilket var väldigt mysigt. Annars svettas jag mest just nu över en bokrapport på ett klassiskt verk skrivet av en antropolog. Blir galen på denna kurs ibland! Det som lättar upp allt är att Sofia (min Sofia som bor i Trollhättan) kommer hit i morgon kväll och stannar tills på söndag :). Den 24 oktober bär det av till småland igen för att gå på mitt kusinbarns dop, ska bli roligt då jag inte har varit på ett dop sedan Emma döptes. Efter det kommer väl tiden gå så snabbt att det som sagt snart är Jul! 

RSS 2.0