Kalmar,Harry Potter,SNÖ

Idag har jag och familjen varit iväg till Kalmar. Först blev det Ikea & affärerna där ute (och såklart köttbullar på Ikea ;) sedan en timmas väntan innan bion, vi såg Harry Potter och Dödsrelikerna - den var ruskigt bra! Hade faktiskt inga höga förväntningar innan men den var helt klart riktigt bra! :-) När vi sedan skulle hem så var bilen helt täckt i ett decimeter tjockt lager med snö! Jag var duktig och hävde ner all snö (hamnade mest i mina skor) så att vi kunde åka hem. Hela vägen fram till Ålem fick vi köra i 30 (!!) och man såg knappt en meter framför bilen. Tog ungefär en och en halvtimma men nu är vi hemma :-)
Hittade både ett par jeans, en jacka, skor och en tröja + en julklapp så jag är jätte nöjd med dagen! Nu ska jag se om det går något roligt på tv:n ;-)

Vädergudarna gillar inte mig

Det värsta med att gå på en skola 3 mil hemifrån det är inte att pendla, det är vädret! Det kan vara ett slags väder i O-hamn och ett slags väder hemma. Precis så var/är det idag!
När jag gick från skolan till stationen spöregnade det och blåste - alltså jag blev dyngsur! Sedan sitter jag på bussen och huttrar av köld (som tur är har jag laddat min Ipod med en ljudbok så den blev räddningen) när jag sedan kliver av vid min hållplats så kliver jag rätt i en stor hög med blask! - mina stackars fötter blir rätt blöta. Jag ser iallafall min räddning i att springa till tunneln och få lite skydd ifrån snön/regnet/blåsten så jag kan få på mina vantar - mina stackars händer fryser vid detta laget. Ja så när jag sedan går ut ifrån tunneln hinner jag tänka "bara det inte kommer en lastbil uppe på vägen nu" och såklart så kommer en lastbil i full fart och häver ner en massa snö/blask/is rätt på mig. Samtidigt som jag är så förbannad kan jag inte annat än skratta resten utav vägen hem.
Nu sitter jag iallfall torr och varm och väntar på maten. Så jag är rätt glad ändå ;-)

Nu är det (nästan) jul!

Jag lyckades få mamma att hjälpa mig att sätta upp min adventsstjärna och mina julgardiner idag :-) så nu är det färdigt på mitt rum inför julen, bara att vänta in den alltså.

Förra året såg det ut såhär:
Nu ska jag slå mig ner framför förkväll och äta mina muffins :-)

Dag framför tv:n

Sitter just nu framför tv:n och "Ensam mamma söker" fy vad jobbigt det programmet kan vara! Men endån så sitter jag där varje söndag...
Denna söndag har spenderats ganska mycket framför tv:n vilket beror på det tråkiga vädret. Först längdskidåkning (Marcus Hellner!) sedan Harry Potter och fången från Azkaban, Grey's Anatomy, Cougar Town och Gossip Girl. Mitt i alltihop kom Bea för att fota "hemma hos" vilket var jätte skoj och jag hoppas bilderna blev bra ;-) kan även tillägga att på förmiddagen städades marsvinsburen.
Ni som såg Gossip Girl, säg att det inte bara var jag som skrev rakt ut av glädje när Blair och Chuck kysstes!? (haha mamma tycker att jag engagerar mig för mycket ^^) Coolt också att Robyn var med!
P.S Imorgon är vi lediga från skolan (!) :D

Harry Potter

Känns som torsdag idag, kan bero på att lärarna envisades med att säga "nu får ni inte vara uppe så länge ikväll, då det är skola imorgon!" Men jag har en stark fredags känsla och den ska inget få förstöra!
Nu fick jag höra att nästa lördag åker jag och familjen till Kalmar för att se Harry Potter! (Äntligen! :D) Planerna för i helgen ser ut såhär: lördag: inget speciellt bestämt, på söndag ska Bea komma hit och fota "hemma hos mig". Vad jag ska hitta på på måndag har jag ingen aning om, jag föreslog för mamma att vi skulle sätta upp min adventsstjärna och mina julgardiner men nja hon vill vänta till helgen istället ^^  kan inte förstå varför, jag tycker man ska njuta av julen så länge det bara går. Har jag förresten sagt att jag snart fyller år? Bara 7 veckor kvar sedan är jag 17. Tänk, om ett år är jag snart 18 och myndig! Hjälp vad tiden går fort...
En liten bild på Harry Potter (är det bara jag som alltid när jag säger Harry Potter hör i mitt huvud hur alla i filmerna säger det "oh it's Harry Pootter" haha) Glöm inte att de visar Harry Potter och de vises sten på femman imorgon, lördag!

Bildbomb

Att det kan vara så roligt att krypa runt med kameran och fota marsvinen i deras bur ^^
"Näe Matte vad är det du håller på med!?", ger min ondskefullaste blick (Haha ganska suddig bild men jag tycker Rosmarin blev så gullig på bilden, lite skel-ögd och sådär ;)
"Hö är det bästa som finns!"
Sötaste Busan!
Söt som socker
Coolast i stan ;)
"Jag syns väl inte??"
"Zzzzz"
Avslutar med en bild på Ruth och de rosetter som hon vunnit under året som gått.
Min fina ♥

Nyklippt

Någon dag förra veckan gjorde jag äntligen slag i saken att klippa Irmelin. Var egentligen tänkt att jag skulle ha gjort det efter utställningen i september, men kände att jag ville ställa henne i klippt även i Bäckebo. Men nu är hon nerklippt och inget mer nerkissat släp här inte!
Före
Snyggaste punkfrillan!
Efter!
Blev kanske inte jätte jämnt överallt men vad gör det?

Torsdag

Snart helg igen! Dagen idag har gått jätte fort först Estetisk verksamhet och sedan tyska (där vi såg en amerikansk film dubbad på tyska, ni kan ju bara tänka er hur det lät) slutade dagen med samhällskunskap som för en gångs skull var riktigt skoj! Massmedia it is! :-) Nu har jag precis sett två avsnitt The secret life of the American teenager och om två minuter börjar "Magin bakom Harry Potter och Dödsrelikerna" :-) Måste alltså sluta skriva precis just nu...

Sedan sist

Nu var det en hel vecka sedan sist, vad tiden går fort! Bara 5 veckor kvar till julafton och jag har inte köpt en enda julklapp...var så bra förra året när vi var i Stockholm innan jul med hela nian, kunde man passa på att köpa julklapparna där ;-)
Ja så vad har hänt sedan förra måndagen då? Jo förra veckan hade vi ju då två prov - matte och samhällskunskap, har inte fått reda på hur det gick än men det kändes helt ok. I lördags var det utställning i Bäckebo, resultaten vart väl sådär - Irmelin blev iallafall Bästa klippta långhår 3 och Ruth vann maskeraden ;-) Inga silverkort tyvärr. Nu är det 3 veckor kvar tills julshowen i Rävlanda.
För övrigt så ska vi till skolan på lördag eftersom det är öppet hus. Vi trodde att vi kanske skulle dela ut broschyrer men nej då, vi ska ha lektioner....hm....för att 95:orna ska kunna se hur duktiga vi är (enligt vår svenska/historia lärare ;-) Aja vi är lediga på måndag så det blir jätte bra!
Idag ska eftermiddagen/kvällen spenderas i o-hamn på handledarkurs inför övningskörning :-) från kl 5 till halv nio! Kommer vara ganska trött när jag kommer hem sedan.

Blondinbella

Lite coolt att komma till skolan en måndagsmorgon och höra att Blondinbella ska föreläsa i aulan. Tyvärr skulle man visst ha anmält sin klass för två veckor sedan, så det fanns inte plats för vår klass :/ kan inte annat än att skratta åt att våra mentor inte är särskilt bra på att informera!
Under rasten som vi hade på tyskan smet vi iallafall bort till aulan och lyssnade i sådär 1 minut. Hörde sen efteråt att det hade varit jätte intressant :-)
Annars är det fullt upp den här veckan, med två prov, tyska läxa och fyra marsvin som ska fixas iordning inför utställning på lördag. Hörs så fort jag har tid att skriva.

Hund efter hare

Började skriva ett inlägg tidigare idag men något kom emellan och nu är det inte aktuellt längre ;-)
Idag vet jag inte vart dagen har försvunnit, det enda jag har gjort är att spela sims, äta, varit i skogen med hunden och mamma, läst på inför samhälls provet och vägt marsvinen.
Vi har två prov nu till veckan, samhällsprov på torsdag och matteprov på fredag. Vår klass har blivit ganska bortskämda med att knappt ha några läxor eller prov, men nu kommer allt på en gång...
Nu hoppar jag vidare till en annan sak som hände när jag var åt skogen med mamma och Zorro. Jo Zorro hade satt sig så fint uppe på ett litet berg och så skulle jag fota honom med mammas mobil..wroooom så försvinner Zorro iväg efter en hare! Stackars haren försvinner långt bort över en kulle och Zorro är efter. Jag och mamma börjar gå upp emot vägen och sedan ställer vi oss för att vänta på att Zorro ska komma tillbaka. Efter några minuter ser man något svart långt långt bort som kommer springande. Zorro har hela munnen full utav fragda och tungan hänger ner till marken. Tur var det att han komma tillbaka iallafall (han har jagat hare en gång innan, och kom även då som tur var tillbaka) kan ju säga att det är en trött hund som ligger i soffan just nu ;-)
Ska nog ta och se senaste Vampire Diaries avsnittet nu innan Cougar Town börjar.

Kvällen som var...Idag

Blev en jätte lyckad kväll igår hos Malin. Idol och massa prat ;-), åt förresten qournfärs för första gången och förundras över att det smakar exakt som vanlig köttfärs!
Idag känns det som söndag tur att det då bara är lördag. Har precis städat klart hos marsvinen och nu är de ute på golvet och springer (skuttar) runt. Nu funderar jag på att spela lite Sims ett tag :-)
Igår bestämde jag och Gina att vi försöker ta oss till Rävlanda 4 December, det är ju trots allt julshowen! Kommer bli riktigt skoj!
De jag har anmält är:

Bäckebo's Rom Russin - Pet

Luneas Rosmarin - Pet och Julpokalen Pet

Men innan dess så är det Bäckebo på lördag! Ska ha med mig hela 4 marsvin! Vilket är det mesta jag någonsin har haft med mig, tur att det är en ganska liten utställning.
Haha folk som inte håller på med marsvin/utställningar måste tycka jag är galen som flänger runt över hela Sverige! ^^
Men efter Rävlanda i December blir det ingen utställning förren i slutet av januari.

FREDAG!

Har varit en sväng till Mönsterås med mamma och pappa för att sätta ljus vid mormor och morfars grav. Annars har jag inte gjort särskilt mycket idag, eller jo suttit alldeles för mycket vid msn ;-)
Ikväll ska jag iallafall till Malin för att fira hennes födelsedag, kommer bli jätte skoj att träffa alla! :-)
Förövrigt har jag idag upptäckt hur bra Daniel Adams - Ray är! Märks att han och Oskar Linnros haft gruppen Snook tillsammans, då deras "solo låtar" påminner om varandra.

4 November

Kom nyss hem efter att ha varit ute och gått med mamma och Zorro. Han är så söt i sin reflexväst, och han verkar tycka han är riktigt cool i den också! Min lilla bebis ♥
Nu ska jag ta fram min choklad och sedan se film tillsammans med mamma. Det blir "Påven Johanna", den verkar riktigt bra och jag gillar ju historia så.. ja det blir bra (förresten så såg jag "I skuggan av värmen" igår, hade glömt bort hur bra Joel Kinnaman är!)  Hörs!

Lite bilder

Fotade marsvinen igår, men det blev inte jätte lyckat då solen försvann precis när jag skulle börja fota ^^
Blev iallafall ett par bilder på söta Rosmarin.

Dagens - att göra lista -

Vaknade för en stund sedan och funderar nu på vad jag ska hitta på idag, detta är vad jag har kommit på hittills:
• Fota marsvinen (var alldeles för länge sedan sist)
• "Pynta" min duvtransport (tänkte försöka pyssla ihop så att det står mitt namn på den)
• Pyssla med mitt maskerad bidrag till utställningen i Bäckebo ;-)
• Spela sims (började på en ny familj för några dagar sedan, men jag är inte nöjd med den)
• Städa mitt rum
Ja det var ungefär det jag har kommit på, allt är roligt förutom den sista punkten, men väldigt nödvändig!

Idag är ingen vanlig dag...

för det är faktiskt Busans födelsedag! Någon gång i November för 5år sedan föddes virveltrollet Busan, då vi inte vet exakt vilken dag så har det fått bli den första November :-)
Dagen började med en stor bit gurka och nu ikväll blev det persilja, mycket uppskattat av alla 5 grisarna. Och jag fick mig många skratt under tiden de åt ;-) tex råkade Rosmarin ta tag i Ruths öra istället för persiljekvisten ^^
Annars har dagen spenderats i Kalmar tillsammans med mamma, var länge sedan bara hon och jag var iväg så det var jätte skoj! :-) hittade en tröja och en parfym som jag ska få i julklapp, så nu måste jag se till att glömma det ;-)

RSS 2.0