FILM

Under lovet har jag för en gång skull tagit mig tid att se film (blivit en hel del tv-serier annars).
Dessa tre har länge stått på min "måste se lista" och nu när jag sett dem tänkte jag ge er en recension på varje.
Never Let Me Go
(Carey Mulligan Keira Knightley & Andrew Garfield.)
Vi får följa de tre vännerna Kathy, Ruth och Tommy som växer upp på en till synes vanlig internatskola. Men istället för att förberedas för ett vanligt liv förbereds de på att aldrig skaffa ett jobb, familj eller överhuvudtaget en framtid. De växer upp och får komma ut i den verkliga världen ett par år innan det som de är skapta för börjar. Och mer än så ska jag inte avslöja.
Detta är ett drama som då och då har sina komiska stunder, som exempelvis scenen på bilden ovan. Jag började läsa boken förra sommaren men orkade bara med halva. Så hade inga högre förväntingar på filmen. Men filmen var bra! Hade hoppats på att få se Keira Knightley lite mer (hon är så fruktansvärt bra i Dr Zhivago!) men Andrew och Careys scener tillsammans var jätte bra.
The Help (Niceville)
(Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer.)
Har bara hört bra om både filmen och boken så jag var jätte nyfiken på om filmen skulle vara så bra som alla sa. Ja, jag tycker den va det! Filmen är lång (2h 20min) så allt berättas i en ganska långsam takt men det är en mysig film som gör en både upprörd, glad och ledsen.
Jane Eyre
(Mia Wasikowska & Michael Fassbender)
Som ni kanske vet älskar jag kostymdraman, så därför har jag länge velat se den nya Jane Eyre från 2011. Tyvärr blev jag besviken. Handlingen fördes fram alldeles för långsamt och tycker den rent utav var tråkig ibland. Det enda bra var Mia Wasikowska i rollen som Jane Eyre.

Grattis mina två nakenfisar!

Idag fyller min nakenfis Ruth hela 3 år. Känns som igår jag hämtade hem henne! Det blev dubbelt firande i buren då Molly fyllde 2 år den 10 april. Så det har bjudits på så mkt kirskål jag lyckades hitta ;)

2 Bilder från påsk

Har sedan sist firat påsk, tränat på gymmet (3 gånger tillochmed!), haft körlektion, sett Kalmar FF:s hemma premiär mot AIK, lagat underbart god mat tillsammans med Malin och Sofia och plockat massor utav kirskål åt marsvinen.
Har blivit alldeles för långa uppehåll här på bloggen men förhoppningsvis blir det bätte så småningom.

APRILVÄDER

Usch vilken ångest att vakna upp till en massa snö idag. Känns inte alls lockande att gå utanför dörren. Tror jag istället tar och pluggar lite körkortsteori.
Något som iallafall är bra är att det är påsklov, vilket betyder ledigt i 10 dagar! :)
Hittade en sida där man kunde se vilka ord som på senaste tiden användts mest på sin blogg. Detta blev resultatet av min:

APRIL

Halkbanan i fredags var verkligen hur rolig som helst! Nu känns körkortet inte allt för långt bort.
Den här helgen har jag mest pluggat, delat ut reklam och kollat på serier. Intressant att veta, eller hur? ;)




Bilder från Atomium, Waterloo, Bryssel och Moderna konstmuseét.

RSS 2.0