Kallhäll + Rosmarin

Kom hem rätt tidigt igår kväll (halv elva) men orkade inte sätta mig för att skriva.
Det blev som sagt uppstigning tidigt och vi åkte ifrån O-hamn vid halv fyra ungefär. Det var inte svårt att hitta vägen... tills vi kom till Stockholm, då började GPS:n säga en sak och skyltarna en annan, efter en liten felkörning kom vi allafall fram till Kallhäll, tack vare GPS:n som började vara snäll igen ;)
Väl framme vid Folkets Hus skulle vi in med alla transporter och väskor, som tur var fanns det hiss. Ja sen var det incheck, vilket gick snabbt för mig då jag bara hade ett marsvin att få incheckat.
Bedömingarna började ca kl 10 men jag hade inga marsvin att ställa förrens efter lunch. Men tiden den gick snabbt endå, då jag först träffade Sophie och fick träffa lilla (stora) Rosmarin :-) -Och så söt hon är!
Sedan hjälpte jag Gina att ställa ett par marsvin.
Efter lunch var det då dags för mig att ställa Ruth. Jag hade inga särskilda förväntningar då de andra i hennes grupp var riktigt fina! Så gissa om jag blev förvånad när jag fick höra av Linnea att Ruth både hade vunnit sin grupp och fått ett silvekort! :-) Så nu har min gosiga Ruth 2 st silverkort.
Sedan var det dags att ställa Rosmarin för hjälpdomaren i pet. Och Rosmarin fick verkligen en helt otroligt bra kritik för att bara vara 2.5 månad gammal! 91p och silverkort slog hon till med :-) Hon blev också 2/10 i sin grupp!
Ginas egenuppfödda lakeland hona Yena kom 1/10 i samma grupp och blev sedan BIS PET 1! :D
Ja senare på eftermiddagen blev det då pet final i vilken Ruth skulle vara med i, jag tror jag räknade det till ca 18-19 pettar i finalen, så jag tänkte att "Nee Ruth får nog ingen placering, men jag är otroligt nöjd med hennes silver" så började de med att dela ut hederspriserna, och då får jag höra att Luneas Rosmarin får ett hederspris för "sötaste babyflickan" en jätte fin liten lila rosett :) sedan börjar BIS Pet domaren att känna igenom alla marsvinen.
Ruth känner hon igenom ett antal gånger och då börjar jag tro att hon kanske har en liten chans ;)
Och ja Ruth blir BIS PET 9! :D Min lilla skinnytös hon kan hon :-)
Som ni kanske förstår så följde ju Rosmarin hem igår, och ihopsättningen med de fyra andra grisarna gick jätte bra! Molly (6 månader) ser ut att tycka det är hur skoj som helst med en liten bebis att leka med. De tre andra är ju 18 månader, 22 månader och 5 år gamla. Rosmarin har redan undersökt hela buren och idag har de varit ute på golvet och sprungit runt. Jag anade ett litet försiktigt popcornskutt ifrån Rosmarin ;) hon verkar vara en underbart social gris som vågar ta för sig :-) och luktar gott det gör hon också!
Det lönade sig verkligen att åka 4 timmar fram och tillbaka till Kallhäll :-) Nästa utställning blir i Bäckebo om 2 veckor, en timmas resväg härifrån ^^

Fredag

Imorgon är det dags för utställning igen, eller ja det var inte mer än en månad sen sist ;)
Jag och Gina åker vid halv fyra så det blir att gå upp ännu tidigare än vid NM.... men det kommer bli så skoj att komma iväg och få träffa allt trevligt folk! Och så ska jag ju äntligen få ta hem Rosmarin :-)
Ska även ställa henne i pet class, kommer bli spännande att se vad de tycker om henne. Rosmarins uppfödare tror iallfall att hon kommer bli farlig i pet class ;)
Nu ska jag slå mig ner framför tv:n och se Vampire Diaries och sedan Idol.
P.S HÖSTLOV NU!!! :D

23 Oktober

Då var det lördag igen! Veckorna bara försvinner iväg. Om en vecka är det höstlov och om 2 månader är det snart julafton!!
Vädret idag är riktigt trist, så jag tror jag stannar inne. Funderar faktiskt på att installera The sims 3 igen... fick sådan lust att spela det ;)
Sen så ska marsvinen få sina klor klippta och vägas. Så ja det finns lite att fylla denna lördag med.
Och nu är det bara en vecka kvar till Kallhäll! :-)

Helgen som varit

Fredag: Idol ;)
Lördag: Kalmar med Sofia, Rebecka och Evelina :-) kinamat och sen bio på kvällen. Vi såg självklart "Himlen är oskyldigt blå" och så bra den va! Se den!
Söndag: Städade marsvinsburen och var iväg till skogen med mamma och Zorro.
Idag är det Tisdag och jag har precis läst på lite till Historia provet på fredag. Och nu ska jag krypa upp i soffan och läsa min bok som jag var och hämtade på biblioteket igår, "Dead In The Family" jag säger bara äntligen!

Nästan som fredag

Ja idag/ikväll känns det nästan som det vore fredag, kan bero på att det är studiedag imorgon :-)

Dagen imorgon ska spenderas i Ullared med familjen, här ska det shoppas! ;)
Får se om jag hittar något, godis blir det iallafall!
Nu sitter jag iallafall vid våran stationära dator för att ladda Ipoden med nya låtar, det känns väldigt ovant att sitta vid en PC, läskigt vad snabbt man vänjer sig vid mac.

På tal om något annat så tog Gina körkort igår! :D Så nu blir det troligen att åka till Kallhäll den 30:e för att ställa några marsvin och hämta hem Rosmarin. Kan knappt vänta!

Nu har låtarna laddats klart så jag tror jag ska krypa ner i min varma säng, upp vid halv 6 imon. Men det är inte så farligt ;)

Söndag

Söndag idag... och jag har inte särskilt många saker som jag måste/borde göra. Marsvinen fick städat i deras bur igår och även mitt rum städades ;)
Det enda jag kan komma på som jag ska göra idag är att klippa och smörja marsvinens klor. Annars så ska jag bara ta det lugnt :-)
Nu är det bara 3 veckor kvar tills jag kan hämta/få hem Rosmarin :D
Jag håller tummarna stenhårt på tisdag då Gina ska köra upp, för om hon blir godkänd så kan vi åka till Kallhäll den 30 Oktober.
Nu ska jag nog gå upp och äta frukost...min mage kurrar ;)

Abstinens

Jag har sån jäkla True Blood abstinens så det är inte sant! Säsong 4 kommer inte ut förens sommaren 2011!! Som tur är så har jag säsong 1 och 2 på dvd och säsong 3 kan man se på nätet, men jag vill ju liksom veta hur serien ska fortsätta. Även böckerna är snart utlästa, väntar på att biblioteket ska köpa in bok nr 10 (Dead in the family) som är den senaste.
Som tur är (och det är verkligen tur!) så har The Vampire Diaries säsong 2 börjat :-) Ian Somerhalder är verkligen ögongodis! ^^ Även dom böckerna har jag tänkt läsa, men de ligger fortfarande orörda i bokhyllan.
Tänkte avsluta det här inlägget med två trailers, så förhoppningsvis fler får upp ögonen för dom här två underbara serierna! Det går inte med ord att beskriva hur bra dom är! Så har ni inte sett dom?, gör det! Kan tipsa om en jätte bra sida där jag ser de flesta serier, www.tv.blinkx.com, sedan är det bara att söka på vilken serie man vill se, välja säsong och avsnitt, sedan vart man vill kolla. Jag brukar se på megavideo då det funkar bäst för mig.
True Blood säsong 3:
Vampire Diaries säsong 2

HÖST

Hösten verkar vara här nu, eller vad säger ni?

RSS 2.0