Stolt!

Så här stolt är jag över att ha målat hela golvet, alldeles själv! (haha, ni ser det lite i bakgrunden) Äntligen är vädret fint och solen skiner, vilket gör att jag har bränt mig en del...att jag aldrig lär mig att man måste ha solskyddskräm på sig!
För övrigt så är det bara 8 skoldagar kvar! Och så har Maja kommit hem till Sverige! Vi ska försöka dra ihop vårat gamla "gäng" och ses någon dag. Var ett helt år sedan alla sågs samtidigt! 
Nu ska jag in i duschen och försöka få bort all färg, håll tummarna för att det går.

3:e plats

Har precis hjälpt mamma att sätta upp den nyinköpta poolen. Hjälp vad stor den är!
Planterade även lite blommor och nu hade jag tänkt måla altangolvet men så började det regna. Notera hur überduktig jag är! 
Ikväll kommer syster och pappa hem från Gotland. Det har varit väldigt lugnt och skönt hemma kan jag ju säga. Igår var jag och mamma till Kalmar och jag hittade en massa fint (en del på rea också!) sedan så köpte vi de två första Änglagårds filmerna. Den första började vi se igår men var för trötta för att se klart, så det för vi göra idag istället. 
Nu till vad rubriken för det här inlägget syftar på ;)
Jo just nu ligger Rosmarin 3:e plats över året pet! Det känns såklart jätte skoj men jag tror tyvärr inte hon kommer att behålla den platsen så länge till. Var tänkt att vi skulle tagit oss till Järna utställningen men det blev inte så. Nu vet jag inte riktigt när nästa utställning blir. Eventuellt i augusti, hoppas hoppas! Så det blir ett långt och härligt sommarlov för både mig och marsvinen ;) och med en ny utebur så kan det inte bli annat än bra!

Kronjuvelerna

Okej, den här filmen måste jag bara se när den kommer ut på bio 29 Juni!!

Viljan

Som sagt så hade vi vandring idag med tvåorna. Våran grupp skulle gå till Viljans stuga och sedan tillbaka - sammanlagt 2 mil och så gick vi såklart 3 km fel..jäkla tvåor som inte kan läsa kartor ;)
Ja vad ska man säga mer... det var jobbigt, varmt, man fick skoskav, myggbett, gott fika, god mat, lycka över att komma tillbaka och se skolan och så lite onda fötter och avdomnade ben på det. Nästa år har vi bestämt att då ska ettorna plågas! Vi ska cykla och de ska springa efter, mohaha!
Update: Glömde nämna att jag faktiskt vann ett kexpaket för mina superkunskaper inom allemansrätten! ;)

Sommarjobb

Bara 3 veckor kvar till sommarlovet och sommarjobbet är snart fixat, ska bara ringa och få lite information, så himla skönt att ha något iallafall!
Imorgon blir det vandring med 09:orna hela dagen och på fredag är det ekonomi prov i skolan och därefter åker jag till Mönsterås och möter upp mamma. Hela helgen sedan är jag och mamma själva hemma då min syster åker på klassresa till Gotland (+ att min pappa ska med som förälder) så det blir en dag i Kalmar också :-)

Bara föra att mina låga converse äntligen kom hem idag!

Underbart!

Hur underbart är det inte att Joel Kinnaman har huvudrollen i den nya amerikanska serien "The Killing"! Om det inte är nordiskt nog så är The Killing baserad på den danska serien Forbrydelsen. Jag hade helt glömt bort detta, tills idag och får då se att det redan har visats 9 avsnitt, oj oj, blir till att kolla ifatt det någon dag ;) 



SM helgen

Åh vilken rolig helg i Kalmar det har varit! Här kommer en liten sammanfattning :-) 
Lördag: Ingen placering i pet, även fast Rosmarin fick very good och good på alla punkter (engelsk domare) och han verkade gilla henne (tycker allt hon förtjänade ett silverkort), men hon blev 2:a si sin grupp slagen av en superfin self dew! Ruth blev 5:a i sin grupp men med bra kritik.
På söndagen fick Ruth ett Hp i USM - Pet, Rosmarin blev 3:a i sin grupp (hade tyvärr missat kladd på talgkörteln) men för lilla Molly gick det då bättre! 2:a i sin grupp och upptagen i final! Där placerade hon sig som BIS Pet 4! :-) Min lilla tjej, det trodde jag aldrig! 
Sedan skulle logen städas och efter det åkte jag hem (väldigt trött) och åt god grillad mat!

Sant, så sant ;)



Söta Molly!




SM imorgon!

Nu är två av tre marsvin badade och klara, Molly får sitt bad imorgon då hon inte ska ställas förrän på söndag. Ska packa ner lite som jag ska ha med mig också, men det hinner jag. Hoppas nu på en trevlig SM helg, men det är jag helt hundra på att det kommer att bli! :-) 

Måste ju bara avsluta det här inlägget med trailern till True Blood säsong 4. Bara en månad kvar sedan är ett helt års väntan över! 




Studiedag

Har haft studiedag idag, väldigt skönt med sovmorgon men har väl inte blivit så mycket studerande. Tänkte iallafall ta tag i det nu. Svenska prov- antiken på fredag och Matte A Nationella imorgon. Ska bara äta lite tacos först ;)


Söt-svinen igår när de fick en massa grönt utifrån :)

ESC

Duktigt av Sverige att komma på en tredje plats igår! Bra Saade!
Men mina favoriter var faktiskt tvillingarna från Irland! Vilka små söta Duracell kaniner/Lady Gaga (Lady Gagor?)! Om Irland hade det bästa framträdandet så hade Finland helt klart den bästa låten!


Läskigt

Det här är helt sanslöst konstigt, men mina mönstrade tights/byxor från H&M är helt borta! Vi har vänt uppochner på tvättstugan och mitt rum men de är spårlöst borta!! Jag är helt säker på att jag hade dem på mig förra lördagen och sedan hängde dem på min klädstång, och om jag la de i tvätten borde de vara i tvättstugan eller tvättade. Jag blir helt GALEN!!!! Börjar seriöst tro att någon klättrat in igenom fönstret och snott dem, eller att det bor en liten tomte i mitt rum. Eller har jag bara drömt att jag har ägt ett par sådana byxor!? Nu fortsätter letandet...to be continued..

Update: Okej igår kväll efter tre dagars letande och efter att ha frågat min syster hundra gånger, återfanns de! Jag och mamma letade över hela övervåningen och började sedan leta på min systers rum...hon beter sig väldigt misstänksamt och när jag inte får kolla vid hennes skrivbord förstår vi. Haha hon hade "lånat" dem och sedan "glömt" att lämna tillbaka dem, hon hade bara lagt de i en skrivbordslåda! Hittade även ett par mjukisbyxor i hennes garderob som är mina -_- Gissa om jag var sur på henne resten utav kvällen.

Filmtips del II

The Reader
Michael, tonåring på 50-talet, inleder en affär med den äldre kvinnan Hanna Schmitz.
Hon försvinner sedan och de träffas inte förrän flera år senare då Michael som ung
juridik studerande ska närvara vid en rättegång, där Hanna står som åtalad för sina
handlingar som vakt vid ett koncentrationsläger. Michael inser att Hanna har en
hemlighet som hon tror är värre än hennes naziförlutna och som kan komma att
kosta henne rättegången.
Det är inte många filmer som jag gråter till, men den här tillhör de få!


Big Fish
Edward Bloom är en man med stor aptit på livet och har en förkärlek för otroliga historier!
På sin ålders höst är han fortfarande en gåta för sin son William. För att lära känna sin far
börjar William att lägga ihop de olika bitarna utifrån historierna om faderns fantastiska
äventyr.
Big Fish är fantastiskt filmad och man ser verkligen att det är en film gjord av Tim Burton.

Brokeback Mountain
Jack och Ennis är två fåraherdar som under en sommar uppe på Brokeback Mountain
inleder ett förhållande. De håller sin relation hemlig men deras chef får reda på detta
och avskedar dem. De skiljs åt och bildar familj på var sitt håll. Åren går.. och ja jag
ska inte avslöja mer än så ;)
Fint berättad historia och väldigt sorglig! (kanske ska ta tillbaka det där om att "det är
inte många filmer som jag gråter till")








Där framme någonstans

Snart är ännu en skolvecka över och sommarlovet hägrar någonstans där borta. Sådär fem nationella prov kvar och fyra "vanliga". Ganska sjukt att första året på gymnasiet snart är över! Efter sommarn är vi inte yngst längre ;)
Just nu är jag ensam hemma och har ingen aning om vad jag ska hitta på, vädret ute är ju sådär..fast marsvinen skulle ju bli lyckliga om jag plockade en kasse gräs åt dem. Så ja, det får nog bli det jag gör!


Jordgubbstårta på pappas födelsedag i tisdags.

Söndag

Vilket härligt väder det är ute! 
Både idag och igår har vi varit i Lillsjödal för att städa hela huset, gjorde mig inget alls eftersom vädret var så bra!
bild från igår
Igår kväll passade jag även på att hyra en gratis film (ett erbjudande från Headweb), fick bli The Social Network - som var väldigt bra! Coolt att få veta historien bakom Facebook och hur sjukt mycket pengar det rör sig om! Önskar jag hade varit den som satt på ett universitet och fick världens snilleblixt! ;) 





American Idol


Varför kan inte Svenska Idol ha en lika cool jury som American Idol? Jennifer Lopez, Randy Jackson och Steven Taylor! Programmet är väl inne på sin 10:e (?) säsong och känns inte alls lika tråkigt som Svenska Idol. Och vilka underbara sångare/sångerskor det är med! Paul McDonald (som tyvärr har åkt ut) är amazing!! Här med hans band The Grand Magnolias.

Min dag - Torsdag

Den här dagen bestod utav två lektioner, datorkunskap och matte. Sedan blev det lunch på Asian House med 5 fina flickor. Efter det skulle några tillbaka till skolan för att göra NA prov medan jag passade på att gå en sväng på stan ;)
Sedan hem till Amanda och spendera ett par timmar där tills bussen gick hem. Väl hemma blev det direkt till sporthallen för att se mellanstadiets musikal och nu är jag hemma igen. Ja det var min Torsdag det. Nu ska jag ge marsvinen mat och sedan blir det antingen ett True Blood avsnitt eller något på tv:n..

Z 4år

Idag är ingen vanlig dag för idag är det faktiskt Zorros födelsedag! 4 hela år är han nu!
Han har fått öppna lite paket (papperet var visst roligast) och sedan blev det "tårta! ;)

Jobbiga veckor

4 veckor framåt kommer bara bestå utav prov och Nationella prov, blää! Som tur är så händer det lite skoj också. Som att på torsdag hänger jag med Amanda B hem efter skolan, på fredag ska jag träffa Sofia, Malin och Rebecka och 17 Maj är det studiedag. Sedan är det ju SM också! Fast att det är så mycket så har jag just nu inget att plugga på, vilket gör att jag kan ta och se ett avsnitt True Blood (håller på att se om första säsongen i väntan på fjärde) och äta kladdkaka ;)

1 Maj

Har försökt att ta vara på de sista dagarna av lovet, så har inte riktigt haft tid för bloggen i helgen.
Igår var jag som sagt i Kalmar för att vara statist. Det var så skoj men väldigt mycket väntetid. Tog lite bilder men får tyvärr inte visa de på nätet. Men åk till Kalmar slott i sommar så kan ni se filmen ;)
Annars så har marsvinens nya ute/betesbur blivit färdigbyggd! De var ute på premiär bete i fredags :)


Hey redan 1 Maj idag ju! :D

RSS 2.0